Faya

Vorig jaar kwam Fayah voor haar jaarlijkse vaccinaties en toen heeft de dierenarts vastgesteld dat Fayah overgewicht heeft. Mogelijk heeft zij dit ontwikkeld na haar sterilisatie.
 
Deze ingreep verandert namelijk grotendeels de stofwisseling en laat de energiebehoefte afnemen. Deze verandering in stofwisseling verhoogt ook de eetlust, waardoor er meer kans is op overgewicht. ⚖️ Als u uw huisdier na de sterilisatie / castratie hetzelfde voer blijft geven, in dezelfde hoeveelheid dan zal hij / zij aankomen in gewicht, wat de nodige gezondheidsproblemen met zich meebrengt. Dit is echter niet nodig. Wij raden u aan te kiezen voor een goed kwalitatief hoogwaardige voeding die hier rekening mee houdt. Soms is het echter nodig om de voeding aan te passen, al dan niet met begeleiding van één van onze weegconsulentes. 
 
De eigenaar van Faya koos er voor om gelijk aan de slag te gaan met onze weegconsulente en het Royal Canin Satiety dieet.
We zijn begonnen met een gewicht van 10.8 kg, ze had geen taille en haar ribben waren niet meer voelbaar.
Met behulp van de voeding én natuurlijk niet te vergeten de inspanning van de eigenaren is Fayah af gaan vallen. De kilo's vlogen er netjes volgens schema af en afgelopen juni had ze haar streefgewicht al behaald! In juli zijn we dan ook de voeding iets gaan verhogen om te zorgen dat ze niet verder af zou vallen. Deze maand kwam Fayah weer bij de dierenarts voor haar vaccinaties en we kunnen nu met trots zeggen dat Fayah nog altijd op haar ideale gewicht van 7.1 kg zit. 
 
Wat een prestatie, complimenten! 
 
Heeft u nou opgemerkt dat uw hond eigenlijk niet zo ver mee kan / wil lopen? Of stiekem toch iets aan de zware kant is? Twijfel dan niet langer en neem contact met ons op. 
Onze weegconsulentes staan jullie graag te woord, geven meer toelichting over de weegconsulten en staan te popelen om met jullie en jullie huisdier aan de slag te gaan! 
Faya