Succesverhalen

Bijzondere patiënten

Op deze pagina vindt u patiënten die op de één of andere manier heel bijzonder voor ons zijn geweest. Dit kan bijvoorbeeld zijn met een medische geschiedenis, iets wat we niet zo vaak tegenkomen, iets wat ons geraakt heeft of een succesverhaal.
Sommige patiënten worden lang door ons verzorgd / opgevolgd en dan is het natuurlijk logisch dat we met deze patiënten een band opbouwen.  Ditzelfde geldt natuurlijk voor hun baasjes, samen strijden voor het overleven, beter worden of afvallen leidt soms tot waardevolle en onvergetelijke momenten.
We hopen dat deze verhalen eigenaren kracht en steun zullen geven om vol te houden.
Deze lijst is natuurlijk nooit compleet en zal regelmatig een update krijgen.

Vox

Vox nam “spijkerpoepen” wel heel letterlijk

15 april kwam de toen acht weken oude Vox op consultatie met als klacht: ontsteking bij de anus en iets pijn bij het poepen. Bij nadere inspectie en lokale verdoving bleek er een hard voorwerp bij het knobbeltje te zitten. Met een tangetje werd een scherpe 2 cm lange spijker uit de anus verwijderd. Vox zal die opgegeten hebben en gelukkig is hij door het gehele maag-darmkanaal geraakt om vervolgens bij de anus klem komen te zitten. Het had anders kunnen aflopen...
Fox wordt nu nog strenger geobserveerd en krijgt nu maar een klein stukje van de tuin ter beschikking.

 

Lola

Half januari kregen wij Lola, een American bully van twee jaar, op het spreekuur.
Lola was gaan braken en in de loop van de tijd slomer geworden. De eigenaar had wel gezien dat er in het braaksel stukjes van een flostouw zaten. We hebben besloten om haar tegen de misselijkheid en het braken te behandelen en haar goed in de gaten te houden. Echter, ’s avonds belde de eigenaar dat ze ondanks de ingestelde behandeling bleef braken. Daarop is besloten om Lola terug te laten komen. Na verder onderzoek werd er overgegaan tot een spoedoperatie. Er bleek een stuk van het flostouw vast te zitten in haar maag en het andere deel was een stuk verder de darmen ingeschoten. Deze waren door middel van een stukje touw nog met elkaar verbonden. Met als gevolg dat de darmen zich als een soort trekharmonica opgevouwen hadden rond het stuk draad. Het flostouw had al op verschillende plekken de darmwand ingesneden en veel schade aangericht. Het was een zware operatie met een lang herstel. Nadat zij ruim vijf dagen bij ons in de opname is geweest mocht zij thuis verder gaan herstellen.
Gisteren kwam ze op controle en gelukkig is zij weer helemaal hersteld!

Moraal van het verhaal; pas op met een flostouw!

Senna

Senna is een Border Collie van zes jaar.

Op 23 mei 2019 stond haar jaarlijkse controle gepland en uiteraard moest Senna even op de weegschaal. Dit is voor ieder dier bij elk dierenartsbezoek heel belangrijk! Senna woog op dat moment 30kg wat voor haar veel te zwaar was. Haar baasje twijfelde geen moment en besloot samen met Senna de strijd tegen de kilo's aan te gaan en zo werd de begeleiding bij onze weegconsulente opgestart! Het was niet altijd even gemakkelijk, want Senna heeft helaas ook heupdysplasie waardoor ze in haar beweging beperkter is. We kunnen met trots zeggen dat Senna nu nog maar 22kg weegt!! Senna is dus ruim 8 kg afgevallen! Het gewicht is al super, maar Senna gaat nog heel even verder met het dieet, tot het kleine vetlaagje wat ze nu nog heeft, er ook af is. Wij weten zeker dat dit goed gaat komen!
De eigenaar merkt ook verschil aan het gedrag van Senna. Senna is weer actief, blij en heeft meer uithoudingsvermogen!

Is uw huisdier ook (een beetje) te zwaar. Twijfel dan niet en start met ons weegconsult programma!
Neem vrijblijvend contact op met de praktijk!

 
Senna voor en na

Minoes

Minoes kwam 19 maart dit jaar bij ons op de praktijk voor haar algehele controle. Tijdens dit consult werd door de arts bevonden dat zij met haar 5.4kg te zwaar was. Er werd gelijk één van onze weegconsulentes bijgehaald en zo werd er een afvaldieet gestart. Samen met de eigenaar werd een plan van aanpak gemaakt en werden er maandelijkse weegmomentjes ingepland.
We zijn aan de gang gegaan met speciale voeding voor overgewicht. Dit dieet helpt met het afvallen, maar zorgt er tevens voor dat de kat een vol gevoel behoudt.
Inmiddels kunnen wij met trots zeggen dat Minoes al 1.3kg(!!) afgevallen is. Dit kun je vergelijken met ruim 11kg voor de mens..
We zijn onwijs trots op Minoes en haar baasjes!

Denkt u nu; mijn kat is eigenlijk ook wat aan de zware kant en ik zou graag begeleiding willen? Twijfel dan niet langer en ga aan de slag met onze weegconsulente. Neem contact met ons op en wij staan u graag te woord.

 
Minoes voor en na

Faya

Vorig jaar kwam Fayah voor haar jaarlijkse vaccinaties en toen heeft de dierenarts vastgesteld dat Fayah overgewicht heeft. Mogelijk heeft zij dit ontwikkeld na haar sterilisatie.

Deze ingreep verandert namelijk grotendeels de stofwisseling en laat de energiebehoefte afnemen. Deze verandering in stofwisseling verhoogt ook de eetlust, waardoor er meer kans is op overgewicht. Als u uw huisdier na de sterilisatie / castratie hetzelfde voer blijft geven, in dezelfde hoeveelheid dan zal hij / zij aankomen in gewicht, wat de nodige gezondheidsproblemen met zich meebrengt. Dit is echter niet nodig. Wij raden u aan te kiezen voor een goed kwalitatief hoogwaardige voeding die hier rekening mee houdt. Soms is het echter nodig om de voeding aan te passen, al dan niet met begeleiding van één van onze weegconsulentes. 

De eigenaar van Faya koos er voor om gelijk aan de slag te gaan met onze weegconsulente en een dieet.

We zijn begonnen met een gewicht van 10.8 kg, ze had geen taille en haar ribben waren niet meer voelbaar.

Met behulp van de voeding én natuurlijk niet te vergeten de inspanning van de eigenaren is Fayah af gaan vallen. De kilo's vlogen er netjes volgens schema af en afgelopen juni had ze haar streefgewicht al behaald! In juli zijn we dan ook de voeding iets gaan verhogen om te zorgen dat ze niet verder af zou vallen. Deze maand kwam Fayah weer bij de dierenarts voor haar vaccinaties en we kunnen nu met trots zeggen dat Fayah nog altijd op haar ideale gewicht van 7.1 kg zit. 

Wat een prestatie, complimenten! 

Heeft u nou opgemerkt dat uw hond eigenlijk niet zo ver mee kan / wil lopen? Of stiekem toch iets aan de zware kant is? Twijfel dan niet langer en neem contact met ons op. 

Onze weegconsulentes staan jullie graag te woord, geven meer toelichting over de weegconsulten en staan te popelen om met jullie en jullie huisdier aan de slag te gaan!