Diereninformatie

Informatie over uw huisdier

Op deze pagina kunt u terecht voor informatie over uiteenlopende onderwerpen. Zo kunt u zelf bekijken wat voor uw dier en zijn/haar levensfase van belang is, of u kunt nog eens rustig nalezen wat wij tijdens een bezoek met u besproken hebben.

De teksten van onze medische informatie worden gemaakt aan de hand van niet alleen wetenschappelijke literatuur, maar ook naar aanleiding van onze eigen inzichten op basis van persoonlijke ervaringen. Daarom kan de informatie voor een deel afwijken van de gangbare literatuur.

Zoals u begrijpt is er heel veel informatie te geven en veranderen de inzichten soms. Het is dan ook niet mogelijk om volledig te zijn of om op deze site op maat gemaakte adviezen te geven (leefomstandigheden bijvoorbeeld verschillen per dier).

In de onderstaande blokken vindt u per dier allerlei (medische) informatie. Deze informatie is alleen bedoeld als leidraad. Mocht u vragen hebben over uw huisdier of wilt u een persoonlijk advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

N.b.: wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor de op onze site gegeven informatie

Algemene informatie

Algemene informatie over het aanschaffen en het houden van een huisdier vindt u op de website van het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren. Op de website van het LICG kunt u terecht voor objectieve en betrouwbare informatie over de aanschaf en de verzorging van alle mogelijke huisdieren

Dierenartsenpraktijk Moerstraten is op dit moment nog druk bezig om de verschillende ontderwerpen aan te vullen met allerlei advies, dit kost helaas nog wat tijd. Heeft u in de tussentijd vragen, neem gerust contact met ons op!

Hond

Hond

Kat

Kat

Konijn

Konijn