Pascale Buseyne

Dierenarts

Pascale Buseyne - Dierenarts
Pascale Buseyne Dierenarts

Ik ben in 1997 afgestudeerd aan de Universiteit van Gent. Na een poosje voor het Ministerie van Landbouw in België te hebben gewerkt hebben Piet en ik samen onze praktijk in Moerstraten opgestart en verder uitgebouwd en dat doen we nog steeds.

Mijn interesses binnen de diergeneeskunde zijn zeer divers, maar mijn aandachtspunten zijn medische beeldvorming (namelijk het maken en interpreteren van echo's en röntgenbeelden), zorg voor opnamepatiënten en de diagnostiek op zich. Het is een uitdaging om door middel van onderzoeken te constateren wat een ziek dier mankeert. Het oplossen van dit 'puzzeltje' door middel van de nodige onderzoeken, en daarna het inzetten van de juiste therapie, is het ultieme doel. Want het gaat uiteindelijk om het herstel van uw huisdier.

Om up-to-date te blijven ben ik continu bezig met het verdiepen en uitbreiden van onze kennis doormiddel van o.a. het bijhouden van vakliteratuur en het volgen van cursussen.

Het werken in een leuk team waarbij werkplezier, persoonlijke aandacht en de zorg voor mens en dier centraal staat, vind ik erg belangrijk. In de afgelopen jaren heb ik met veel baasjes en hun huisdieren een vertrouwensband opgebouwd wat mijn werk nog veel leuker maakt. Ook op minder fijne momenten bijvoorbeeld bij een zware operatie of het afscheid van een huisdier hoop ik daar steun in te geven.

Naast het werk ben ik moeder van vier kinderen die de combinatie werk / gezin soms druk maakt. Echter, ik beleef veel plezier aan beide. Daarnaast moet ik mijn aandacht nog geven aan Kitty, Lilo en Stich, drie lieve katten die je soms in de praktijk aantreft. Ook van het naar de vissen kijken in het zoetwateraquarium kan ik blijven genieten.